Hankkeesta

Moniosaajat – sote-järjestöt tulevaisuuden tekijöinä -hanke on käynnissä 16.1.2023–31.12.2025. Sen tavoitteena on vahvistaa sosiaali- ja terveysalan järjestöjen osaamista ja elinvoimaisuutta osana uusia hyvinvointialueita. Käytännössä hankkeen aikana järjestötoimijoiden ja verkostojen kehitetään yhdessä välineitä järjestötyön uudistamiseen toimijalähtöisesti ja kestävästi. Hankkeen toiminta-alue on Kanta-Häme ja Uusimaa.

Hyvinvointialueiden aloittaminen tuo järjestöille uudenlaisia tulevaisuudennäkymiä ja haastavat järjestöjä vahvistamaan rooliaan niin kansalaistoimijoina kuin palvelujen mahdollistajina.

Kuviossa kuvattu hankkeen taustalla ole tarve. Hyvinvointialueiden aloittaminen tuo uusia tulevaisuuden näkymiä ja haasteita järjestöille. Järjestöissä tarvitaan monipuolista osaamista. Tään haasteeseen hanke tarjoaa tukea ja koulutuksia.

Järjestötyöntekijöiltä ja vapaaehtoisilta vaaditaankin usein monipuolista osaamista, jotka liittyvät oman toiminnan kehittämiseen, tulevaisuuden ennakointiin, arviointiin, järjestön ja vapaaehtoisten johtamiseen sekä vaikuttamistyöhön. Samoin esimerkiksi yhdenvertaisuuden, moninaisuuden ja kestävämmän tulevaisuuden teemat voivat kiinnostaa järjestötoiminnan uudistajia tai uusia kohderyhmiä.

Moniosaajat-hanke haluaa olla yhtenä toimijana tukemassa järjestöjä onnistumaan osaamisen ja uudistumisen haasteeseen vastaamisessa. Hankkeen aikana hankealueen tarve ja tilanne huomioiden rakennetaan järjestöille oman toiminnan kehittämiseen maksutonta vertais- ja yhteiskehittämistä sekä koulutuksia. Hankkeen sisältöihin voit tutusta tarkemmin Ilmoittaudu mukaan -sivulta.


Hankkeen kohderyhmä

  • Hankkeen varsinaisena kohderyhmänä ovat sosiaali- ja terveysalan järjestöt, niiden työntekijät, vapaaehtoiset (aktiivit), luottamushenkilöt ja jäsenet.
  • Hankkeen välillisinä kohderyhminä ovat sote-järjestöjen toimijaverkostot, hyvinvointialueet sekä potentiaaliset uudet aktiivitoimijat sekä järjestöihin tulevaisuudessa työllistyvät, mukaan lukien maahanmuuttaneet ja vieraskieliset.

Hankeprosessin vaiheet

  • Selvitysvaihe: 1.4.2023–30.9.2023
  • Hankkeen käynnistäminen: 16.1.2023–31.3.2023
  • Kehittämisryhmä-työskentely ja järjestölähtöiset kehittämisprosessit: 1.10.2023–31.8.2024
  • Järjestölähtöiset kehittämisprosessit ja koulutukset: 1.9.2024–31.8.2025
  • Tulosten raportointi ja levittäminen & päätösseminaari: 1.9.2025–31.12.2025
Kuvassa avattu hankkeen eri toiminnot: selvitystyö, kehittämisryhmän fasilitoidut työpajat, järjestölähtöiset fasilitoidut kehittämisprosessit ja koulutuskokonaisuudet.