Hae mukaan kehittämään järjestösi toimintaa

Yleinen

Moniosaajat-hanke tarjoaa Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla toimiville sote-järjestöille ohjattuja kehittämisprosesseja järjestön osaamisen ja toiminnan kehittämiseen.

Haku mukaan kehittämisprosesseihin on parhaillaan käynnissä, aloitus voidaan sopia loppuvuoden tai ensi vuoden alusta alkaen. Prosessit voidaan toteuttaa myös järjestöverkostolle tai yhteistyössä eri järjestöjen kesken.  

Mikä aihe pohdituttaa tai haluaisitte sitä kehittää?

Kehittämisprosessien tarkempi sisältö, tavoitteet ja tapaamisten aiheet suunnitellaan ja toteutetaan järjestön tarve huomioiden. Hakuvaiheessa aihe voi olla myös alustava, voidaan yhdessä sitä hahmotella ja tarkentaa.

  • Mietityttääkö tai haastaako jokin hyvinvointialueeseen liittyvä muutostilanne järjestönne tulevaisuutta?
  • Löytyykö ensi vuoden toimintasuunnitelmasta tai avustushakemuksesta jokin sopiva kohde kehittämiselle?
  • Haastaako viestintä, rahoitus, vapaaehtoistoiminta, työntekijöiden ja vapaaehtoisten hyvinvointi, yhdenvertaisuuden tai moninaisuuden edistäminen tai kestävyys?  

Mahdollista aihetta voi pohtia järjestöjen hallituksen, työntekijöiden ja toimijoiden kesken – mikä innostaisi teitä porukalla hyppäämään mukaan kehittämisprosessiin? 

Prosessien aikana voidaan käsitellä tai hyödyntää osana työskentelyä myös esim. seuraavien hankkeen tavoitteisiin linkittyviä teemoja: tulevaisuustaidot, moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden huomioiminen, kestävyyden edistäminen ja resilienssin lisääminen.  Valmiita aiheita tai kokonaisuuksia voi myös löytyä Hyvinvoiva järjestö -sivulta.

Kehittämisprosessin vaiheet

Kehittämisprosessin aikana järjestetään 2–4 fasilitoitua tapaamista yhdessä suunniteltujen sisältöjen osalta. Prosessi käynnistyy yhteisellä suunnittelulla prosessin tavoitteiden täsmentämisellä järjestön edustajien kanssa. Prosessin päätyttyä kokoonnutaan yhteen vielä hetken kuluttua jatkuvuuden tukemiseksi. Työskentelyä voidaan toteuttaa sekä läsnä ja etätapaamisina, tapaamisen kesto noin 2 h/kerta. Osallistujat saavat tapaamisten muistiinpanot ja tuotetun materiaalin tapaamisista oman kehittämistyön tueksi käyttöönsä.  

Prosessin vaiheet: 1) hakemus ja valinta mukaan 2) suunnittelu tapaaminen tavoitteista ja työskentelystä sopiminen 3) kehittämistapaamiset (2-4) alustukset ja yhteinen työskentely 4) seurantatapaaminen: jatkon tukeminen ja tulosten tarkastelu, arviointi.

Järjestön ulkopuolinen, toimintaa eteenpäin kuljettava työpari on usein tarpeen kehittämisprosesseissa ensisijaisesti siksi, että kaikki yhteisön jäsenet saavat keskittyä osallistumiseen tasa-arvoisina. Ulkopuolisilla voi olla myös mahdollisuus tuoda järjestössä eri rooleissa toimiville uusia näkökulmia toimintatapoihin ja menetelmiin. Fasilitointi- ja moderointi-ilmaukset viittaavat ihmisten toiminnan suuntaamiseen. Moniosaajat-hankkeessa keskitytään järjestötoimijoiden yhteisen työskentelyn ja keskustelun tukemiseen.  

Ilmoittaudu mukaan! 

Kehittämisprosessi on järjestölle maksutonta hankkeen toimintaa. Edellytyksenä osallistumiselle on ESR+ -rahoituksen vaatimus osallistujien ilmoittautumisesta hankkeen kohderyhmäksi (sähköisen lomakkeen täyttämien toiminnan alussa ja lopussa) ja arviontiin liittyvän palautteen täyttäminen (nimetön). 

Osallistujat kehittämisprosesseihin valitaan hakemusten perusteella huomioiden hankkeen tavoitteet, aloittamisajankohta ja alueellinen tasapaino.   

    

Lisätietoa kehittämisprosesseista 

Heli Laurikainen, projektikoordinaattori 

044 781 3207 tai heli.laurikainen@kuntoutussaatio.fi 

Kuntoutussäätiö 

Last modified: 11.1.2024