Miten rakennamme taloudellisesti kestävää järjestön tulevaisuutta? -työpaja 25.1. Ilmoittaudu mukaan!

Yleinen

Yhteiskunnan ja toimintaympäristön muutokset heijastuvat sosiaali- ja terveysalan järjestöihin niin toiminnan, tarpeen kuin taloudenkin näkökulmasta.  

Viimeaikaiset muutokset avustuksissa ja hankerahoituksissa ovat tuoneet sote-järjestöille epävarmuutta ja haastaneet edellytyksiä toiminnan jatkamisessa. Kilpailutuksissa menestyminen vaatii palvelujen kehittämistä ja vaikuttavuuden osoittamista, hinnoittelua unohtamatta. Lahjoittamisessa ja varainkeruussa on tärkeää huomioida vastuullisuus, mikä usein korostaa toiminnan läpinäkyvyyttä ja viestintää. Kiinnostus liittyä jäseneksi vaikuttaa erityisesti pienten järjestöjen talouteen.   

Näihin ja muihin järjestöjen taloudellisiin toimintaedellytyksiin liittyvien ilmiöiden, muutosten ja osaamistarpeiden tunnistaminen auttaa valmistautumaan ja menestymään paremmin tulevaisuudessa.  

Tule mukaan ideoimaan työpajaan, miten rakennamme taloudellisesti kestävää järjestön tulevaisuutta torstaina 25.1.2024 klo 9–15, Riihimäelle.  

  • Mistä rakentuu sote-järjestöjen taloudellisesti kestävä tulevaisuus? 
  • Mitä järjestön rahoituspohjan laajentamiseen tarvitaan? 
  • Millaista osaamista ja toiminnan kehittämistä tämä vaatii erikokoisilta järjestöiltä? 
  • Miten muutosten keskellä rakennetaan positiivista tulevaisuuskuvaa ja askeleita kohti sitä? 

Päivän aikana virittäydymme aiheeseen asiantuntijapuheenvuoroilla, yhteiskehitämme ja verkostoidumme. Työskentelyn tukena toimii Moniosaajat-hankkeen kyselyn tulokset. Välissä nautimme hyvästä ruoasta viihtyisässä ympäristössä. Päivän aikana on tilaa myös omalle ajattelulle ja keskustelulle. Otamme työpajaan mukaan maksimissaan 20 osallistujaa. 

Työpajan jälkeen kutsumme osallistujat Teams-tapaamiseen 8.2.2024 klo 14–15, jossa palautamme mieliin työpajan sisältöjä ja miten niitä voisi viedä eteenpäin. 

Kenelle? Sinulle sote-järjestötoimija Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla, joka olet kiinnostunut pohtimaan ja ratkomaan yhdessä sote-järjestöjen tulevaisuuden kysymyksiä ja löytämään uusia näkökulmia ja ratkaisuja. Toiveenamme on, että työpajan päätteeksi reppusi on täyttynyt raikkailla ideoilla, näkökulmilla ja uusilla verkostoilla. 

Työpajaan osallistuminen on järjestötoimijalle maksutonta hankkeen toimintaa. Edellytyksenä osallistumiselle on ESR+-rahoituksen vaatimus osallistujien ilmoittautumisesta hankkeen kohderyhmäksi (tarkoittaa sähköisen lomakkeen täyttämistä toiminnan alussa ja lopussa) ja arviointiin liittyvän palautteen täyttäminen.  

Innostu, inspiroidu, verkostoidu ja ilmoittaudu nyt mukaan työpajaan! 

Tammikuun työpajan teema linkittyy vahvasti vaikuttavuuteen ja tuloksellisuuteen liittyvään huhtikuun työpajaan. Työpajan yhteisen työskentelyn tuloksia hyödynnetään hankkeen tulevien koulutusten suunnittelussa – miten voimme hankkeena vastata esiin nousseisiin tarpeisiin. Lisäksi työpajat tuottavat sisältöä myös hankkeen trendikortteihin.  

Moniosaajat-hankkeen-työpajat jatkuvat koko kevään seuraavin teemoin ja ajankohdin 

  • Ympäristövastuullisuus, 6.3.2024 
  • Vaikuttavuus ja tuloksellisuus, 18.4.2024 
  • Hyvinvoiva sote-järjestö, 15.5.2024 

Lisätietoa tammikuun työpajasta: 

Heli Laurikainen 
Projektikoordinaattori 
heli.laurikainen@kuntoutussaatio.fi 
Kuntoutussäätiö 

Last modified: 11.1.2024